Jan Roeleveld

Gezondheid Jan – donderdag 25 juni 2009

by on jun.25, 2009, under gezondheid

Houten, 25 juni 2009,

Mijn ‘laatste bericht’ van 18 mei, aangaande het revalidatieproces na de ondergane hartoperatie, blijkt toch niet helemaal het laatste te zijn…

Inmiddels werk ik 2 tot 2,5 uur en dat is minder dan aanvankelijk gehoopt en gedacht. Concentreren blijft moeilijk en het maakt alles uit of ik tijdens die paar uurtjes een afspraak heb met een klant of dat ik ontspannen e-mails kan beantwoorden en af en toe de telefoon op kan pakken. Intensieve gesprekken en demonstratie van software kost blijkbaar veel energie en dan moet ik echt na twee uur stoppen. Maar we gaan nog steeds vooruit, zij het langzaam.

Mijn goede voornemens omtrent het gaan lopen van huis naar zaak en van zaak naar huis heb ik voor 70% waar kunnen maken. De resterende 30% heb ik gefietst (met de auto gaan is er echt niet meer bij..!) en daar was een oorzaak voor. De wandeling van een half uur leverde na 20 minuten een stekende pijn in de kuitspier van voornamelijk mijn linkerbeen op.  In mei dacht ik nog dat dat mogelijk het gevolg was van de weggehaalde ader in het linkerbeen. Die is immers gebruikt voor twee van de vijf omleidingen bij mijn hartslagaders. Misschien kreeg die spier daarom niet voldoende doorbloeding..?

Begin juni heb ik toch maar een bezoekje gebracht aan de huisarts. Die opperde de mogelijkheid van een ‘etalagebeen’. De spieren in het onderbeen krijgen dan niet voldoende bloed en zuurstof, omdat er mogelijk vernauwingen zitten in de beenslagaders.  Als dat zo zou zijn moet dat middels dotteren, of zelfs door het maken van omleidingen, op te lossen zijn. Géén prettig vooruitzicht nu ik nog aan het opkrabbelen ben..!

Vanmorgen ben ik naar het Diakonessen Ziekenhuis geweest en is er een Doppler-echo gemaakt. Op diverse punten wordt dan de bloeddruk en de doorstroming van het bloed in de beide benen gemeten. Mijn cardioloog, Dr. van Zoelen, deelde ons na 10 minuten de uitslag mee:  “Er is helemaal niets te vinden van vernauwingen, alles werkt prima.”  “De pijn in uw kuiten is mogelijk een gevolg van jarenlange in-activiteit..?!”  Tja.., ontkennen kan ik dat natuurlijk niet,… alhoewel… ik heb met zowel het linker- als het rechterbeen heel wat keren geremd en gas gegeven in de auto… helemaal in-actief zijn die kuitspieren niet geweest…;-))

Er viel wel een enorm pak van ons hart met deze meevaller. Ik zat bepaald niet te wachten op wéér een katheterisatie, mogelijk dotteren of opereren.  We gaan dus met vernieuwde moed weer aan de wandel en we volgen het advies op om de spier langzaamaan méér en méér te trainen en te activeren. Ik mag het niet forceren, maar wel prikkelen en steeds iets meer conditie opbouwen.

Hopelijk is dit nu echt het laatste bericht inzake mijn gezondheid dit jaar.

Hartelijke groeten,

Jan


2 Comments for this entry

 • Paul Prick van Wely

  Beste Jan,
  Ik weet niet of deze reply door jouw nog gelezen wordt omdat je verhaal al van 2009 is.
  Maar voor het geval dat…… Ik heb dezelfde bypass operatie in december 2012 ondergaan en herken (op de suikerziekte na ) jouw verhaal volledig.
  Goed om te weten dar er meer mensen zijn die ongeduldig zijn en niet geloven dat zowel de lichamelijke als geestelijke herstelperiode toch echt minimaal 6 maanden is.
  Jan, groetjes Paul

 • admin

  Jawel Paul,

  Ik lees deze berichten, want die krijg ik per mail als kopie.
  Het is een ingrijpender zaak dan velen denken en de nasleep is echt niet met 3 tot 4 maanden achter de rug.
  Ik merk nog steeds dat mijn concentratievermogen minder is dan voor de operatie en ook het korte termijn geheugen is daardoor minder dan voorheen.
  Hopelijk gaat het goed met je en was je er op tijd bij. Geen infarct gehad..?
  Met vriendelijke groeten,

  Jan

Leave a Reply

Laatste reacties

Contact

E-mail: info apestaartje janroeleveld. nl